Sept 2015 - Kennismakingsbijeenkomst Mooierplein

Sinds dat wij in mei eigenaar zijn geworden van de diverse winkels op het Mooierplein is er achter de schermen veel gebeurd. Sommige zaken heeft u zelf al gemerkt, andere zaken willen wij u graag vertellen en wij willen natuurlijk ook van u vernemen welke ideeën en wensen er bij u leven. Wij zouden u dan ook willen uitnodigen op onze kennismakingsavond. Deze avond is op dinsdagavond 29 september 2015. De avond is gepland van 20:00 uur tot en met 21:30 uur. De inloop is vanaf 19:45 uur. De locatie is Mooierstraat 21-23.

Visie Mooierplein

SVP Architecten en Stedenbouw heeft in de afgelopen periode in opdracht van ons een visie ontwikkeld voor de ruimtelijke inrichting van het Mooierplein. Deze visie willen wij graag met u delen en wij zijn tevens benieuwd naar uw inzichten. Wij hebben SVP Stedenbouw uitgenodigd om deze visie op de kennismakingsavond aan u te presenteren.

Het programma van de avond ziet er globaal als volgt uit:

19u45 Inloop
20u00 Kennismaking en stand van zaken
20u20 Presentatie Visie Mooierplein door SVP Stedenbouw
20u50 Napraten en aansluitend borrel
21u30 Einde

Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel langs komen bij deze kennismakingsbijeenkomst, neem dan even contact met ons op via info@mooieramersfoort.nl om te overleggen over de mogelijkheden.

Sept 2015 - Helemaal edelsmid verhuist naar het Mooierplein

Drie keer stalen ring met steen - Helemaal EdelsmidPer begin september is Helemaal Edelsmid de nieuwe huurder op Mooierstraat 10. Zij zullen naar verwachting snel hun deuren openen. Wij wensen Helemaal edelsmid veel succes op hun nieuwe locatie.

Bij Helemaal edelsmid bieden ze u een geheel eigentijdse sieradencollectie in prachtig roestvrij staal, goud en zilver. Ontwerper en edelsmid Helma Vermeulen maakt strakke, tijdloze sieraden die jouw persoonlijkheid perfect omlijsten. Laat je inspireren en kom kijken in het atelier welk sieraad Helemaal bij jou past!

Ben je op zoek naar een speciaal sieraad buiten de collectie om? Helma gaat graag voor je aan de slag met een ontwerp op maat. Inspiratie nodig voor unieke trouwringen?? Helemaal edelsmid maakt buitengewone sieraden voor jullie Grote Dag. Heb je oude sieraden of een mooie steen die een tweede leven verdienen? Uit Helma’s vaardige handen ontstaat een nieuw stuk met een persoonlijk verhaal, dat weer generaties meegaat.

Aug 2015 - Spoffin trekt tijdelijk in op het Mooierplein

Spoffin nu nog MooierstraatFestival Spoffin heeft een drietal panden op het Mooierplein tijdelijk in gebruik genomen. Ze gebruiken deze panden als verkleed locatie voor de artiesten en hebben een van de units omgevormd tot vrijwillligershonk.

Straattheaterfestival Spoffin stelt zich tot doel om verrassende, vernieuwende en kwalitatief hoogwaardige professionele voorstellingen uit binnen- en buitenland op het gebied van theater, dans, muziek, beeldende kunst en mengvormen hiervan te laten plaatsvinden op de straten, pleinen en bijzondere locaties in Amersfoort.

Spoffin 2015 vindt plaats van 28-30 augustus 2015. Kijk op hun site voor meer informatie.

Aug 2015 - Steigerloods verhuist naar het Mooierplein

Per begin september is Steigerloods de nieuwe huurder op Mooierstraat 19. Steigerloods is een ambachtelijk bedrijf waar stoere en sterke meubels gemaakt worden in alle maten en modellen. Na aanleiding van een schets, idee of foto wordt er met uw inbreng een uniek meubelstuk gemaakt. Steigerloods past perfect in het nieuwe concept van het Mooierplein. Wij wensen Steigerloods veel succes op hun nieuwe locatie.

Steigerloods

Per begin september is Steigerloods de nieuwe huurder op Mooierstraat 19. Wij wensen Steigerloods veel succes op hun nieuwe locatie. Bij Steigerloods kunt u terecht voor workshops, accessoires en meubels op maat. Steigerloods is een ambachtelijk bedrijf waar stoere en sterke meubels gemaakt worden in alle maten en modellen. Na aanleiding van een schets, idee of foto wordt er met uw inbreng een uniek meubelstuk gemaakt. Steigerloods past perfect in het nieuwe concept van het Mooierplein.

Aug 2015 - Nieuwe campagne Mooierplein gelanceerd - Ontmoet

Binnenkort worden een nieuwe huisstijl, doorlopende marketingcampagne en positionering gepresenteerd die uitgaan van de locatie als dé ontmoetingsplek van Amersfoort voor shoppen, culinair genieten en lifestyle experience. Arjan Ankerman van Elba-Rec: ‘Het Mooierplein maakt deze claim wáár. Bijvoorbeeld omdat het een unieke combinatie biedt van moderne architectuur, stedebouwkundige intelligentie en faciliteiten in een middeleeuwse binnenstad.’

  Shoeterz  Liberty Livestyle  De Spellenwinckel  Brood en Zoets

Aug 2015 - De Amersfoortse boekenkast verhuist naar het Mooierplein

Vanaf 26 augustus is de uitwisselplek voor gratis boeken 'deamersfoortseboekenkast' te vinden op het Mooierplein. Tot voor kort stond de kast op de hoek van de Stadsring en Molenstraat. Sinds 2008 kunnen inwoners van de stad er terecht om een gratis boek te vinden of om er boeken in achter te laten die ze niet meer willen hebben. Jaarlijks wisselen op deze manier zo'n vierduizend boeken van eigenaar. Wethouder Yvonne Kemmerling verhuist de boekenkast op woensdagmiddag 26 augustus symbolisch naar het Mooierplein. De ondernemers van dit plein vinden het leuk om 'deamersfoortseboekenkast' te adopteren en stellen de kast tijdens winkeltijden open van maandag tot en met zaterdag. De verhuizing is nodig omdat LVB Networks, die de kast in 2008 aan de stad heeft geschonken, binnenkort verhuist naar een kantoorpand dat veel minder in de loop ligt.

Aug 2015 - Zomergrachten Markt is & Not just a Market komt dit jaar ook naar het Mooierplein

Zomergrachtenmarkt 2015De Zomergrachten Markt & Not just a Market is de plek voor (moderne) vintage, food, art en lifestyle! Dit is de markt waar je een paar geweldige laarzen, een mooie leren tas of een zomers jurkje op de kop kunt tikken. Daarnaast vindt je er unieke producten op het gebied van wonen, mode en accessoires.

Op zondag 6 september 2015 vind je tussen 11.00 – 17.00 uur ongeveer 75 kramen op de Kortegracht en aan de Mooierstraat in Amersfoort: de binnenstad dus! Er is meer! Luister naar live muziek en geniet van heerlijk eten & verfrissende drankjes. Je bent meer dan welkom!

 

Aug 2015 - Mooier Amersfoort is partner van Spoffin

Spoffin staat voor uitbundig gelach op het plein en donderend applaus op straat. Een internationaal festival voor straat- en locatietheater, dat in 2015 alweer voor de zesde keer plaatsvindt in Amersfoort. Als Amersfoortse ondernemers dragen wij Spoffin een warm hart toe en zijn dit jaar partner van het festival geworden.